torsdag 27. august 2009

Traktoregg


Hvem ville tru at traktoregg kommer fra traktorer? Hvordan ser man forskjell på eggene fra hvilken type traktor de kommer fra? Kan de spises?

Traktoregg kjennes lett igjen på størrelsen. Vanlig diameter for et traktoregg er nesten to meter. De er nesten alltid hvite, men en sjelden type traktorer som mangler fargesyn, har en tendens til å legge grønne eller blå egg med rosa prikker.

Etter at traktorene begynte å spise kunstgress istedenfor vanlig gress en gang på 30-tallet, har eggeskallet fått et betydelig innhold av plast. Dette fører til at det ser ut som om eggene har plast rundt seg.

Har tenkte ganske så ofte på hvordan de blir til. Hvordan klarer traktorene å lage eggene? Hvor kommer de ut henn? Har spekulert maaaange ganger på dette. Og kommer ikke helt til et realistisk svar på dette. Er det gaffel mot gaffel? Kobling mot kobling? Er det slik som enkelte insekter at de befrukter seg selv? Tenk om dette en gang i tiden var noe jeg kunne fått svar på. Har formen på traktoregget noe å si om hvilken type traktor som ligger inni og/eller som har produsert det?? Fant på nett hvordan steke eller koke et traktoregg.

Trinn 1: Fange et traktoregg

Traktoreggene ligger strødd utover jorder, sletter, enger og marker til alle døgnets tider. Ettersom de ikke har klekket enda, kan de ikke stikke av. Voksne traktorer pleier sjelden å passe på eggene sine, og de pleier ikke reagere hvis noen "låner" et egg. Derimot bør du passe på traktorungene. De kan være ganske så hissige av seg.

Trinn 2: Prosessen

Velg enten A eller B avhengig av om du skal koke eller steke egget.

Advarsel: Ikke utfør begge punktene med det samme egget. Forskning har bevist at dette gjør at egget begynner å synge, noe som sterkt frarådes.

A: Å koke et traktoregg

 1. Legg egget i en innsjø.
 2. Kok opp hele innsjøen. Den letteste måten å gjøre dette på er å legge store mengder med radioaktivt avfall i sjøen.
 3. La egget (og sjøen) småkoke i to til fem dager.
 4. Ta ut egget. Pass på at du ikke brenner deg når du gjør dette.

B: Å steke et traktoregg 1. Finn en stor mikrobølgovnen. Definisjonen på hvor stor den bør være er at den bør være så stor at hele traktoregget får plass inni. Døren må kunne lukkes.
 2. Legg egget inn i mikrobølgeovnen.
 3. Knus egget. Innholdet vil nå renne utover inni mikrobølgeovnen (Redskaper som anbefales til å knuse egget er enten øks, bil).
 4. Lukk døra. Dette bør skje relativt med én gang egget er knust, så minst mulig av traktoregget går tapt.
 5. Trykk på "Traktoregg-knappen". Egget blir nå stekt automatisk, og er klart etter 15 til 18 timer.

Trinn 3: Servering

Traktoregg bør serveres sammen med store mengder syre. Dette har ikke særlig mye å si for smaken, men det har en viktig funksjon i konsumatørens opplevelse av den.

Du har nå kokt eller stekt ditt første traktoregg. Gratulerer!

Tips

 • Du kan alltid koke eller steke flere egg samtidig. Av en mystisk årsak tar ikke dette lengre tid enn å koke eller steke ett egg.
 • Servér et traktoregg til en person du ikke liker. Dette gjør ikke at den personen liker deg bedre, men du kan ha mye moro med vedkommendes reaksjon på egget.

3 kommentarer:

 1. Vist du at traktor er fredet. Slik at ikke traktor rasen John Deere skal dø ut

  SvarSlett