lørdag 28. november 2009

Hvordan lage pappas våruller

Dette trenger du:
-Kjøttdeig
-1 løk
-1 hel hvitløk
-4 gulrøtter
-2 pk tynn hvit nudler(kjøpes på Asiabutikker)
-Tørket sopp
-Vårulldeig
-Salt
-Pepper
-Soyasaus

Her er alt, utenom kjøttdeig...

Hva gjør du...?
Først må du legge kjøttdeigen oppi en stor nok bolle. Halvannen kg kjøttdeig holder til ca 70 stk.
Løk og hvitløk finhakkes og blandes med kjøttdeigen, nudlene og soppen legges i hver sin bolle i lunket vann i ca 5 min.

Her er det både sopp og tynne risnudler(tror jeg d er)

Hell så av vannet, hakk det opp i smått og ha det over i kjøttdeigen. Rasp gullerøttene og bland dette oppi til slutt. Aller sist blandes 4 dæsjer soyasaus, 3 dæsjer pepper og 2 dæsjer salt.
Når dette er blandet godt sammen er det tid for å rulle! Rulleteknikker står på pakninga til vårulldeigen. Et lite tips er å bruke vann og eddik for å "lime" enden sånn at den ikke rulles opp under steiking.

Vårulldeigen, finnes i frysedisken på en Asiatisk butikk. Finnes i flere størrelser og antall...

Når de steikes, må du passe på å ha olje nok i gryta e.l sånn at de flyter, da brenner de seg ikke. De ska steikes til de er gyllen brune.

Serveres med ris eller nudler, salat og det du ellers måtte ønske å ha :-)

1 kommentar:

  1. Åååh, vi må lage det når jeg kommer hjem!
    Jeg smakte vårruller her, men de er ikke noe å skryte av..

    SvarSlett